Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.7-20-2021-00019
A projekt címe: Innovatív bútorcsalád fejlesztése a BONTAXX Kft-nél
 
A projekt tartalmának bemutatása:
A GASPARBONTA & Partners brandet Bonta Gáspár építész, designer alapította 2010-ben. A brand mögött a 2016-as bejegyzésű BONTAXX Kft. biztosítja a céges hátteret. Az elmúlt 10 évben a brand a magyar belsőépítészeti szcéna meghatározó eleme lett, számos itthoni és külföldi projekttel, valamint kiemelkedő mennyiségű sajtó megjelenéssel. 
A vállalkozás piacon meghatározó szerepének egyik záloga, hogy teljeskörű belsőépítészeti szolgáltatást nyújt, melynek fontos része a bútorok tervezése, projektünk fő célja ennek továbbfejlesztése. A cég versenyképességének megtartása érdekében a belsőépítészeti tervezői munkát jelenleg egyedi bútorok tervezésével is sűrítjük. A fejlesztési projekt egy saját bútorcsalád tervezésére, annak prototípusainak, csomópontjainak legyártására irányul, a jelenlegi tervezői munka fejlesztésén túl. Célunk egy olyan bútorcsalád kifejlesztése, ami a hazai és regionális piacon könnyen értékesíthető, a kortárs belsőépítészeti trendekbe jól illeszkedik, mégis egyedi és jól beazonosítható.
A tervezett új bútorcsalád egy letisztult vonalvezetésű, kortárs otthonokba illeszkedő darabokból álló kollekció. Olyan bútorokat dolgozunk ki és állítunk majd elő, amelyek hiányként jelennek meg jelenleg a hazai palettán, kávézóasztal, éjjeliszekrény, pad. Ezek a kortárs otthonok fontos kiegészítő elemei. Az egyszerű és praktikus kialakítás mellett különleges anyaghasználattal, plexivel és újra-hasznosított műanyagokkal szeretnénk a környezettudatosabb design szemléletet segíteni. Látványos és egyszerű darabok, hazai tervezésben és gyártásban.
 
Kedvezményezett: BONTAXX Korlátolt Felelősségű Társaság
A szerződött támogatás összege: 25 183 921 Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.